“Na jaren een louter positief imago, was er ineens weerstand”

“Na jaren een louter positief imago, was er ineens weerstand”

Interview met Isabel Workel, Group Director HR Triodos Bank. Onder haar leiding centraliseerde ze HR tot een overkoepelende afdeling volgens het 80/20-principe, met als doel impact op lange termijn te maximaliseren onder het motto ‘één bank, één team, één missie’.

"We zijn altijd een pionier geweest.”

Isabel Workel hanteert al jaren consequent het 80/20-principe. Dat doet ze ook sinds ze in maart 2022 bij Triodos Bank als Group Director HR begon. “Ik zie heel erg de win-win als je voor 80 procent hetzelfde doet en 20 procent aanpast aan lokale omstandigheden”, zegt ze.

“Vaak ligt de nadruk op culturele verschillen en heeft ieder land zijn eigen winkel. Maar als je gaat afpellen blijkt 80 procent hetzelfde en 10 tot 20 procent is de local touch. Die 80 procent zorgt voor efficiëntie en slagkracht én dat je tijd krijgt voor het lokale deel.”

Voordat ze bij Triodos Bank begon, werkte ze in verschillende rollen bij ABN Amro. “Die bank was steeds meer bezig met duurzaamheid en dat sprak me aan. Maar ze deden dat erbij. Ik wilde ergens werken waar purposegedrevenheid de kern is.”

[....]