Vacatures voor Bancair specialisten
Fons Dammers

Elke dag weer verbaas ik me over onze impact

Interview met Fons Dammers - Management Consultant Procurement - ABN AMRO

Toen ik 1,5 jaar geleden aan dit traineeship begon, had ik een heel ander beeld van ABN AMRO dan nu. Net als de gemiddelde Nederlander dacht ik dat een bank gewoon een plek is waar ze je geld beheren. Niets meer niets minder. Ik had het helemaal fout.

De hele wereld die daarachter schuilgaat, de impact die een grote organisatie als ABN AMRO heeft en de frisse, nieuwe ideeën die we hier ontwikkelen, daar had ik totaal geen idee van. Bij het Process Consulting Talent Programme draai je 3 rotaties bij verschillende onderdelen van het bedrijf. Daarnaast volg je trainingen die je helpen in je professionele ontwikkeling. Dat doe je met andere talenten, wat je direct een goed en gezellig netwerk oplevert.

Werken aan vernieuwingen
Het programma valt onder Innovation & Technology: het onderdeel waarin we werken aan vernieuwingen om het leven van onze klanten te verbeteren en ook intern effectiever en efficiënter te opereren. Mijn eerste rotatie doorliep ik bij I&T Office Communicatie waarbij ik me bezighield met het gebruik van Connections, een soort zakelijk Facebook. Hoe konden we dit het beste inzetten? Welke koppelingen moesten we aanbrengen? Wat wilden collega’s ermee kunnen? Ook nam ik de interactie met intranet onder de loep en bedacht hoe deze 2 platforms elkaar kunnen versterken.

Op een dynamische manier werken
Mijn tweede opdracht, bij Facility Management, was ook interessant. Daar veranderde een aantal teams naar een multidisciplinaire samenstelling. Een grote verandering die een heel andere mindset vraagt van mensen. Een typisch intern verandertraject waaraan ik veel mocht bijdragen en veel leerde over agile en scrum. Heel leuk en nuttig nu meer en meer onderdelen van de bank op zo’n dynamische manier werken.

Leveranciers uitdagen groener te worden
Weer heel anders was mijn derde opdracht, bij Procurement. Als bank zijn we ons steeds meer bewust van onze invloed: we kunnen een grote maatschappelijke bijdrage leveren. Zo ook op het vlak van duurzaamheid. Daarom willen we met écht duurzaam opererende leveranciers werken. Aan mij de taak onze partners uit te dagen. Bijvoorbeeld om spullen in duurzame verpakkingen te leveren om hun en daarmee onze CO2-footprint te verkleinen. Het is leuk die gesprekken te voeren, leveranciers te prikkelen en ideeën uit te wisselen. Erg leuk om op zo’n manier impact te maken voor de bank.

Veel vertrouwen
In al mijn rotaties voelde ik veel vertrouwen. Je bent dan wel een talent, maar hebt echt veel invloed op je opdracht. Ik had echt het idee dat ik een zinvolle bijdrage kon leveren aan de koers van de bank, en dat is heel mooi. Ook leuk was de omgang met de andere talenten. Hoewel je elkaar vaak treft in trainingen, bijvoorbeeld lastige gesprekken voeren, is er ook ruimte voor ontspanning. Je trekt naar elkaar toe omdat je in dezelfde situatie zit. Dat zorgt ervoor dat je veel contact hebt. Tijdens en na het werk. Ik durf gerust te zeggen dat ik vrienden heb gemaakt.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 12-3-2019
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Bankcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956