vergrootglas
Vacatures voor Bancair specialisten
Rianne Vedder
Geplaatst: 11-1-2011

EY Advisory zet nieuw team in de markt.

Interview met Rianne Vedder - Senior Manager Fiancial Services

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Dat is de gemene deler van de medewerkers van EY. Je pikt ze er altijd direct uit, ze vormen een hecht team van talentvolle professionals. EY Financial Services Organization is marktleider in de financiële sector. Vol overtuiging wordt nu een adviestak in de markt gezet: Performance Improvement.

Ze noemt het een familiebedrijf met gedreven ondernemers waarin ze zelf een glansrijke carrière opbouwt. Rianne Vedder is Senior Manager Financial Services bij EY Advisory. Met haar nieuwe team richt ze zich op alles wat te maken heeft met banken, verzekeraars en pensioenfondsen. En daar zit groei in, hoe gek dat momenteel ook mag klinken.

Internationaal en multidisciplinair
Vorig jaar zette EY een Europese Financial Services Organization op met een omzet van $ 1,4 miljard en 6.000 medewerkers. 'We sluiten daarmee aan op de manier waarop onze cliënten internationaal opereren,'vertelt Rianne Vedder. 'Voor ons als professionals betekent dit een fantastische toename in de diversiteit en mobiliteit in ons werk. Zo werk ik nu voor een Nederlandse bank met een Georgiër, een Engelsman en een Amerikaanse aan het verbeteren van managementinformatie door bijvoorbeeld de winstgevendheid per klant meer inzichtelijk te maken. Recentelijk hebben we een Nederlands pensioenfonds geadviseerd over de (her)inrichting van de functie Finance & Control. Een collega van mij zit nu voor zes weken bij een klant in Schotland om projectbegrotingen door te rekenen en een business case op te stellen voor een shared service center. Daarnaast adviseren we ook klanten op het gebied van kostenoptimalisatie.

Ook in de Nederlandse praktijk werken we vaak in multidisciplinaire teams, bijvoorbeeld met risk advisors, aan het uitwerken van een nieuw business operating model in het kader van integratie of afsplitsing van bedrijfsonderdelen. Momenteel werk ik samen met taxcollega's aan een opdracht transfer pricing waarbij we vanuit EY Performance Improvement over de bedrijfseconomische aspecten adviseren.'
Niet alleen werken de professionals bij EY Advisory internationaal, door de Europese integratie volgen ze ook geregeld trainingen in het buitenland. En het gaat nog verder: ze kunnen zich opgeven voor het Global Exchange Program. Of is het mogelijk om vanuit een internationaal team met bijvoorbeeld Russen, Amerikanen en Italianen nieuwe kennisproducten voor EY te ontwikkelen. Landsgrenzen kom je er nauwelijks nog tegen, het gaat om een optimale inzet van kennis en talent.

Passie voor het vak
De passie voor het vak spreekt uit de ogen van Rianne Vedder. 'Het leuke aan ons werk is dat je altijd vanuit drie invalshoeken werkt: je vakinhoud, commercie en management. Je managet jezelf, je teamgenoten, de klantverwachtingen, het projectbudget en verschillende projecten naast elkaar. Die drie aspecten blijven altijd aanwezig, ook als je partner bent.'EY Performance Improvement richt zich primair op finance & performance management, daarnaast ook op informatietechnologie. Vooral op het gebied van finance & performance management is de arbeidsmarkt nog steeds krap. Binnen de sector banken, verzekeraars en pensioenfondsen zoekt EY mensen met een financiële achtergrond, zoals bedrijfseconomie of bedrijfskunde, eventueel aangevuld met een postdoctorale (controllers)opleiding, het liefst met ervaring in de consultancy. In deeltijd werken is mogelijk. Van je ambitie, initiatief en mobiliteit wordt veel verwacht.

Focus op persoonlijke ontwikkeling
EY zet daar ook veel tegenover. Bijvoorbeeld een postdoctorale opleiding, als onderdeel van een ontwikkelingsprogramma waarmee je kunt doorgroeien binnen EY, van Advisor naar Senior Advisor, Manager, Senior Manager en tot slot Partner. 'We zoeken mensen die ‘eager' zijn om zichzelf door te ontwikkelen, die continu willen leren, die willen bouwen aan ons nieuwe team en die niet
voor een gespreid bedje komen. Professionals die enthousiast met hun vak bezig zijn maar ook graag met mensen werken en hechten aan teamwork.
We gaan samen op wintersport, borrelen elke vrijdag met elkaar. Klanten ervaren ons als plezierige mensen om mee samen te werken, dat kenmerkt ons. Het gaat ons om een familiegevoel, om passie, verantwoordelijk, vrijheid en vertrouwen in elkaar. Als die waarden bij je passen, dan zijn de mogelijkheden bij ons ongekend.'

Wil je dit interview verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Bankcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp