vergrootglas
Vacatures voor Bancair specialisten
Roel Grandia
Geplaatst: 7-5-2015

Iedereen wordt hier gedreven door de relevantie van de vraagstukken waar we aan werken

Interview met Roel Grandia - Beleidsmedewerker DNB

"Als trainee kreeg ik de kans om in een periode van 2 jaar 3 totaal verschillende ervaringen op te doen binnen De Nederlandsche Bank. In die periode heb ik DNB leren kennen als een betrokken organisatie die zich bezig houdt met vele interessante vraagstukken. Naar buiten komen we vooral zakelijk en formeel over. Intern heerst er een informele sfeer waarin kennisdeling, samenwerking en elkaar helpen de boventoon voeren. Wat me daarbij het meest opvalt, is dat iedereen hier gedreven wordt door de relevantie van de vraagstukken waar we aan werken. En dat geldt ook voor mezelf!"

"Na in het traineeship ervaring op te hebben gedaan binnen de divisies Financiële Markten, Toezicht Pensioenfondsen en Financiële Stabiliteit, kreeg ik de kans aan de slag te gaan als beleidsmedewerker monetaire operaties binnen de divisie Financiële Markten. Werken in het hart van de centrale bank leek me geweldig gegeven alle dynamiek rond de financiële crisis. Met ons team voeren we het monetaire beleid uit - met name de monetaire crisismaatregelen - en adviseren we over de inzet en vormgeving van deze maatregelen. Door banken te voorzien van liquiditeit, door ontwikkelingen op markten te onderzoeken, door de effectiviteit van de instrumenten die we kunnen inzetten te optimaliseren en door actief onze inzichten te delen met anderen, zowel binnen als buiten DNB.

Zo ben ik betrokken bij het opkoopprogramma van de Europse Centrale Bank ECB. Sinds maart 2015 wordt maandelijks € 60 miljard aan schuldpapier en staatsobligaties opgekocht. Een nooit eerder gebruikt monetair middel om de eurozone te behoeden voor langdurige deflatie. Ik heb meegedacht over de praktische inrichting van het programma, ben betrokken bij het kopen van staatsobligaties en volg de effecten er van op de financiële markten. Daarnaast vertegenwoordig ik DNB in een internationale werkgroep van de ECB. Daarin bespreken we de vormgeving, uitvoering en effecten van ons monetair beleid en delen we ervaringen uit de verschillende landen. Buitengewoon boeiend, al was het maar om te ervaren hoe lastig het is om, rekening houdend met verschillende culturen en gebruiken, op één lijn te komen."

Wil je dit interview verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Bankcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp