Vacatures voor Bancair specialisten

Waarom wordt er weinig gebruik gemaakt van garantieregelingen?

Bron: Rob Kamphuis (Adviseur BMKB), Marcel Segers (Adviseur Innovatiekrediet) en Marco de Roo (Specialist Intensieve begeleiding) - 18 november 2020

Uit een artikel van de NRC blijkt dat er nog relatief weinig gebruik wordt gemaakt van de garantieregelingen die de overheid en banken hebben opgetuigd met als doel om kredietverlening in tijden van corona te stimuleren. Volgens De Nederlandsche Bank is er nog maar 10% van het totale bedrag waarvoor de overheid zich garant wilt stellen verstrekt. Octas is benieuwd waarom en vraagt professionals uit Team Zakelijk Financieren naar hun kijk hierop. Rob Kamphuis (Adviseur BMKB), Marcel Segers (Adviseur Innovatiekrediet) en Marco de Roo (Specialist Intensieve begeleiding) nemen je mee in dit interessante vraagstuk.

Waarom is de overheidsgarantie bankkrediet nog niet populair?
De centrale bank kan nog geen specifieke oorzaak aanwijzen en speculeert over mogelijke oorzaken zoals hoge rentepercentages voor ondernemers en hoge risico’s voor banken zelf. De professionals onderschrijven dit en Rob weerlegt de negatieve krantenkop, hij zegt: “Als je de kop leest is deze negatief, maar als je kijkt naar de redenen waarom bedrijven geen gebruik maken van de overheidsgarantie bankkrediet is dit heel positief.” Het blijkt in de meeste gevallen onnodig omdat overige corona steunpakketten al veel hulp hebben geboden en bedrijven in Nederland vaak voldoende eigen vermogen hebben.

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Bankcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956